Het beroep van Kinesioloog 

Van Klacht naar Kracht! Dit is het motto van de opleiding.

Kinesiologie is naast een preventieve methode een therapeutische manier van werken waarbij je gebruik maakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de klacht is ontstaan; de balans bij iemand verstoord is geraakt. Tegelijkertijd kun je uitzoeken op welke manier die balans op een unieke, diepgaande en creatieve manier kan worden hersteld en iemand weer in zijn eigen persoonlijke kracht terugkomt!

Als kinesioloog werk je met mensen (jong en oud) die ten gevolge van stress een breed scala aan klachten hebben ontwikkeld, maar je kunt ook begeleidend werken bij gezonde mensen met leerproblemen of voedingsadvies geven. Zo kan kinesiologie ingezet worden bij burn out klachten, slaapproblemen, fysieke klachten zoals (hoofd)pijn of beperkte beweging en bij uiteenlopende emotionele problemen. Ook bij (hoog)gevoeligheid kan kinesiologie uitkomst bieden.

Indien je bij ons bent opgeleid, wordt je als therapeut opgenomen in het kwaliteitsregister van Stichting Hoger Onderwijs (SHO) het Abituriëntenregister en worden je consulten door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Tevens kun je worden opgenomen in het kwaliteitsregister (Arcos-register) van Stichting Nederlands Register voor Opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg (SNRO).

Opleiding tot Kinesioloog

Deze opleiding wordt voortgezet door Instituut CAM: http://instituut-cam.nl/opleidingen/ Voor inschrijving en informatie kan je daar terecht!

Voor wie?

Altijd al mensen willen begeleiden om balans in hun leven te brengen? Ben je al werkzaam als kinesioloog of natuurgeneeskundig therapeut, maar ontbreekt het HBO conforme diploma? Dan is onze HBO conforme opleiding tot Kinesioloog jouw weg! Indien je aan de NSK afstudeert, ben je zelfstandig ondernemer en kun je beëdigd worden bij diverse beroepsverenigingen.

Waar? De NSK heeft als voorkeurscursuslocatie hotel/restaurant 't Paviljoen te Rhenen (bij een minimum aantal van 12 deelnemers).

Wanneer? De meeste lesdagen worden in het weekend gegeven, niet in schoolvakanties. 

Proberen? Het is eenvoudig om aan de opleiding te beginnen. Je kunt je aanmelden voor het lesweekend Touch for Health-1. Blijkt het niks voor je te zijn, dan kun je ook weer stoppen en kost het je alleen het lesgeld van dat weekend. Zo kun je weekend voor weekend verder sprokkelen, net zolang tot je weet dat het vak ècht iets voor je is! En ook dan betaal je slechts per gevolgd weekend of lesdag! Je betaalt geen college jaargeld o.i.d.

Vrijstellingen? Vraag geheel vrijblijvend eerst een screening aan. Je weet dan wat je vrijstellingen zijn en je krijgt een persoonlijk studieadvies op maat.

Alle informatie over de opleiding kun je vinden op deze site.

Om je direct aan te melden voor één van onze opleidingen, een losse lesdag of een vrijblijvende screening van je vooropleiding, klik hier: button aanmelden

Over de opleiding

De NSK leidt op tot Kinesioloog. Studielast is conform HBO in totaal 240 EC. Touch for Health is de basis van de opleiding. Er is les op vaste lesdagen verzorgd door een vast docententeam.

Het opleidingsprogramma is opgezet in logische onderwijseenheden. Hierbij is een voorkeursvolgorde al samengesteld, maar individueel kan in overleg hiervan afgeweken worden. Zo kun je in je eigen tempo de opleiding volgen en afhankelijk van je vooropleiding en vrijstellingen kun je tevens op een ander moment instromen en met de opleiding starten, zeker als je al Touch 1-4 gevolgd hebt!

Toelatingseisen

We verwachten van studenten een denk- en werkniveau dat aansluit bij ons HBO conforme niveau, dus minimaal HAVO of MBO-4 als vooropleiding. Op basis van eerder gevolgde opleidingen kunnen mogelijk vrijstellingen worden verleend. De beslissing tot vrijstelling wordt door de Examencommissie van de opleiding genomen na inzage van de certificaten en indien nodig na een individueel gesprek.

KvK nr. 17259816