Mening oud-studenten

Vanaf de oprichting van de NSK in 1998 zijn ruim 45 studenten bij ons afgestudeerd als Kinesioloog, TfH en/of NAET Practitioner. Een aantal daarvan geeft hieronder haar mening over de opleiding.

Jacomine Punt

Vanaf de eerste les tot en met de laatste wordt er door het docenten team met veel enthousiasme les gegeven. Enerzijds leer je kinesiologische technieken waarbij Touch for Health de basis vormt. Anderzijds word je gevormd als therapeut.

Inherent aan de opleiding zijn uitdagingen op het vlak van je persoonlijke ontwikkeling. Deze zijn voor elke student anders.

De eisen aan het beroep kinesioloog worden hoger zowel aan de wettelijke kant als ook aan de kant van de zorgverzekeraars. De NSK biedt een HBO conforme geaccrediteerde opleiding. Deze geeft het vak van kinesioloog een stevige basis voor de toekomst.

De opleiding vergt een behoorlijk plannings- en doorzettingsvermogen van de student. De goede en warme begeleiding van de docenten en de steun uit het contact met medestudenten tijdens de opleiding maken dat ik met veel plezier en dankbaarheid terugdenk aan de opleiding.

Renate Huisman

Ik ben ontzettend blij dat ik de opleiding aan de NSK heb gedaan. Ze geven je een stevige basis voor kinesiologie, van waaruit jij je daarna als kinesioloog verder kunt gaan ontwikkelen. Wat hierin heel leerzaam is, dat je van meerdere docenten les krijgt waarin veel praktijk kennis tevoorschijn komt. Maar ook erg belangrijk is, dat je wordt begeleid naar een therapeut met goede zelfreflectie. In deze tijd van vele regels en wetten waar wij ons aan te houden hebben, is dat heel belangrijk! Kortom, een zeer complete opleiding.

www.ezenci.nl

Astrid Soumah

Met veel heel plezier heb ik de opleiding tot kinesiologe gedaan aan de Nederlandse School voor Kinesiologie te Rhenen. Wat me vooral aanspreekt aan de studie en waar de kracht ligt van deze school, is de persoonlijke en betrokken aanpak van alle docenten. Zij brengen de lessen met zoveel plezier dat ze hun studenten echt weten te enthousiasmeren. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan een goede begeleiding van de leerlingen, die zij als aankomend therapeuten leren om goed op zichzelf te reflecteren. Maar ook door het pakket aan lesmateriaal, inclusief het onderdeel Praktijkvoering, waarin de studenten de basis leren van hoe ze een praktijk opzetten en handhaven, maakte dat ik als afgestudeerde volledig beslagen ten ijs kon komen en mijn eigen praktijk zelfstandig kon opzetten.

www.joyouspurpose.nl

Hennie Dekker

Ik heb voor de NSK gekozen, omdat je de basis van kinesiologie, Touch for Health, heel goed in de vingers krijgt! Voor mij is dit een heel belangrijk gegeven. Vanuit die stevige basis kan ik verder groeien en andere wegen vinden binnen de kinesiologie. Wanneer ik het even niet meer weet kan ik daar altijd naar terug keren.

www.praktijkjivana.nl

Toos Langeveld

Ik koos de NSK vanwege de heldere planning. Het is heel duidelijk wanneer welke lesdag gegeven wordt.

  • goed geregelde lessen,
  • de positiviteit en gedrevenheid van de docenten waardoor de passie voor het vak kinesiologie nog meer aangewakkerd wordt.
  • Ik heb heel veel geleerd over het vak, maar ook over mezelf.
  • Ik ben er als een krachtig mens afgestudeerd met veel kennis en menselijkheid.

 www.essenceforhealth.nl

Carin Blanckenborg

Voor Carin kun je Kinesiologie in 3 zinnen samen vatten:

"Het Hoofd mag zwijgen

Het Hart gaat spreken

Het Lichaam vertelt"

©  Carin Blanckenborg

Deze tekst hangt dan ook in de wachtruimte van haar praktijk en geeft in drie mooie zinnen weer waar Kinesiologie voor staat.

www.centaurea.nu

Jeannette Wensink

Ik heb de HBO Beroepsopleiding tot Kinesioloog aan de NSK ervaren als zeer waardevol, gestructureerd en compleet.

De kwaliteit en niet aflatende inzet van de docenten is binnen deze opleiding beslist een succesfactor.

Er wordt een stevig en breed fundament gelegd waarop je als afgestudeerd Kinesioloog verder kunt bouwen.

Mijn kennis en vaardigheden zijn door deze opleiding goed verder ontwikkeld, zowel vakinhoudelijk (Touch for Health, Kinesiologie), persoonlijk (als mens en therapeut), organisatorisch (praktijk) alsook inzicht in mijn positie als therapeut in de context van de gezondheidszorg in Nederland.

Deze Beroepsopleiding volbrengen vraagt inzet, goed plannen, een spaarpot, uithoudingsvermogen, bereidheid om naar jezelf te kijken, maar vooral enthousiasme voor het vak Kinesiologie!

www.2balanceyou.nl

Jolande Verschoor

De NSK heeft mij veel geleerd, met name over wie ik zelf ben en hoe ik in het leven wil staan. Dit naast alle andere lessen natuurlijk over Touch for Health, Kinesiologie en aanverwante onderwerpen die ik nog dagelijks in de behandelingen gebruik.

Ongeveer een half jaar na mijn afstuderen is de praktijk goed gaan lopen. Zelfs zo goed, dat ik  mijn baan op heb gezegd en inmiddels me 100% op de praktijk richt. Ik werk nu 3 dagen en 2 avonden in de praktijk en heb zo van mijn hobby mijn werk gemaakt. Per keer ontmoet ik weer mooie en bijzondere volwassenen en kinderen die op hun eigen manier zijn vastgelopen in het dagelijks leven. Iedere behandeling en het resultaat van een balans blijven mij keer op keer verwonderen. Nog steeds verbaas ik me over de interactie tussen het fysieke, emotionele en chemische lichaam van ons mensen. Uiteraard weet ik dit wel vanuit de kennis die ik heb geleerd, maar om met je eigen ogen te aanschouwen wat met cliënten gebeurt, soms al tijdens een behandeling, blijft iedere keer weer een cadeautje.

www.praktijkdestroming.nl

Bets Everts

Mijn studie Kinesiologie aan de Nederlandse School voor Kinesiologie is een boeiende, leerzame en inspirerende tijd geweest.

Aanvankelijk had ik helemaal niet het idee om een eigen praktijk te gaan starten. Maar allengs werd voor mij steeds duidelijker dat ik met de opgedane kennis en kunde niet alleen mijzelf wil helpen groeien, maar ook anderen hiervan wil laten genieten. Want wat kun je soms genieten van een moment waarop je ineens inzicht krijgt in een proces waar je al langer mee 'worstelt'. Het zogenaamde kwartje dat ineens valt.

Mijn loopbaan begon ooit in de kinder- en jeugdverzorging. Blijft het nu nog bij een aantal cliëntbehandelingen thuis, duidelijk is voor mij dat ik de 'Touch' wil integreren in mijn werk van Arboadviseur en reïntegratie consulent. Het ondersteunen van het (werkhervattings)proces van cliënten waarbij de cliënt aan zet blijft! Dat is mijn grootste uitdaging. 

Nog steeds plan ik met oude en nieuwe studenten intervisieavonden in. Voor mij is dat een must omdat je hierdoor ook op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen en inzichten binnen de opleiding en zaken die je minder uitvoert kunt blijven oefenen. Maar bovenal is het ook heel gezellig om met andere (oud)studenten het vak te blijven ontwikkelen en nieuw geleerde technieken te integreren.

www.key4balance.nl